bloggerads

Search This Blog

2/15/2012

何俊仁做特首?(轉載)

今日《爽報》晚報引爆咗個世紀核彈,對北京嚟講,依家香港已經變咗一個唔知點管落去嘅地方。
呢幾日梁振英同唐英年陣營互揭醜聞,點知兩條友都唔乾淨,一個係向行政會議秘書處作出失實聲明,唔駛坐監都無誠信做特首,唐英年起地下行宮仲大過防空洞,起成咁,伊拉克候賽因咩。又係唔坐監,都無人認為夠誠信做特首。
但依家問題嚟,兩條友都唔夠誠信,但何俊仁就入咗閘,要揭何俊仁嘅醜聞係難過登天。而梁振英同薄熙來關係好密(你睇佢啲幕後老闆,全部喺重慶搞啲乜地產項目),習近平唔可能俾梁振英做特首養虎為患,一個重慶仲唔夠煩?咁可以點?
如果何俊仁真係做特首,呢鋪最大鑊將會係民建聯,因為民建聯應該喺支持梁振英上出力不少,唔借何俊仁隻手嚟個世紀大報復就奇。依家只不過係,香港連串大亂局嘅開始,好戲陸續有嚟。
何俊仁想定係我私底下同人講過嘅憲政危機劇本,但似乎真係成真。
url